Lange zomeravonden in je eigen tuin

De zomertijd en daarmee ook de vakantieperiode is weer aangebroken in Nederland. Als het weer een beetje meezit, wat altijd een beetje de vraag is in Nederland, genieten de meeste mensen van een welverdiende vakantie of weekenden waarin gezelligheid voorop staat. En lekker eten! Urenlang tafelen en borrelen met familie en vrienden. Op de barbecue liggen de lekkerste stukken vlees te braden en zelf word ik altijd heel erg blij van garnalen op de barbecue die vol zeezout en knoflook zitten. -Check onze foodblogs als je toevallig nog wat inspiratie zoekt voor heerlijke zomerse gerechten.– Stukje stokbrood met aoli en een lekkere salade, wit wijntje en leuk gezelschap erbij: voor mij de ultieme zomeravond. Het is helemaal perfect als de kindjes al schoongewassen in hun bedje liggen te slapen. Kun je dit een beetje visualiseren? Of is het te donker?

Gelukkig zijn de zomeravonden in Nederland altijd wat langer en geniet je dus langer van het zonlicht. Maar… vaak wordt het pas gezellig als de zon ondergaat en de muziek een tandje harder gaat en we inmiddels aan een aperitief zitten. Een lekkere ijskoude limoncello of een 43 on the rocks. Heerlijk! Als het te donker in de tuin is is dat eigenlijk altijd wel een soort van domper. Verlichting in je tuin is niet altijd iets waar we rekening mee houden als we de tuin gaan “doen”. Hoewel een goede tuinarchitect je wel direct op de buitenlampen zou wijzen, waren dit voor mij kosten die ik later nog wel een keer zou aangaan. Achteraf heb ik daar best spijt van want met de juiste verlichting creër je direct de juiste sfeer in je tuin en is het gewoon handig om van te voren al de lichtpunten te bepalen. Met wandlampen voor buiten kun je letterlijk iets in de schijnwerpers zetten, denk aan een mooie boom of kunstwerk. Eventueel met sensors, zodat je (ongenodigde )gasten direct binnen ziet komen. Tegenwoordig ook geen overbodige luxe. En met wat sfeerverlichting is je loungehoek direct een stuk gezelliger en worden die zomeravonden vanzelf nog wat langer :).

Verlichting in je tuin hoeft niet altijd veel te kosten en uiteindelijk heb je er echt heel lang plezier van. Nu nog hopen dat het weer in Nederland een beetje meezit!

Afbeelding: Shutterstock

angelique_vlieg

angelique_vlieg

Owner/Founder Shopaholiek/ShopaholiekMama at Shopaholiek Kids Fashion & Lifestyle online magazine
45+, getrouwd, 4 kinderen. Woonachtig in Dubai. Niet te serieus, beetje chaotisch en altijd in voor wat leuks.
angelique_vlieg

Latest posts by angelique_vlieg (see all)

About angelique_vlieg

45+, getrouwd, 4 kinderen. Woonachtig in Dubai. Niet te serieus, beetje chaotisch en altijd in voor wat leuks.

View all posts by angelique_vlieg →

Geef een reactie