Afscheid en Missen

Afscheid

Nog twee dagen dan gaat onze zoon alvast naar huis: Geen zin in Afscheid!

Over een paar dagen gaat onze zoon na drie heerlijke weken vakantie alvast naar huis. Ja, hij is 19 jaar en kiest ervoor om ook thuis nog een beetje te chillen. Ook de hockey gaat een week later weer beginnen. Begrijpen doe ik het wel, maar in mijn hart wil ik het niet.

Natuurlijk ben ik veel te blij dat hij nog altijd met ons mee gaat op vakantie. We zijn begonnen met een citytrip naar New York. Een week lang heeft hij 20 meter voor ons gelopen, zo gaaf vond hij het en wilde alles beleven. Daarna nog een kleine twee weken Spanje en dan vindt hij het genoeg geweest. Dan wilt hij naar huis.

Hij is sowieso niet iemand die echt van zonvakanties houdt. Ja, als hij iets kan doen, zoals zeilen en waterskiën. Maar op het strand hangen, daar heeft hij weinig mee. Ikzelf vind het zonnetje wel lekker, kan daar ongelooflijk van genieten. Vooral van de latere uren op het strand, boekje en wijntje erbij en ik houd het vol tot 20.00 uur. Eten doen we hier sowieso laat.

Maar goed, onze zoon gaat dus naar huis. Ik moest er een traantje om laten. 3 paar ogen op me gericht met de vraag: waarom huil je? Ik kan slecht tegen afscheid nemen. Als hij straks veilig thuis is, dan ben ik weer gerust. Het voelt gewoon toch of je een beetje geamputeerd wordt als 1 van je kinderen weg gaat. Ik weet dat vroeg of laat ze allebei op zichzelf gaan wonen, maar vooralsnog wil ik daar helemaal niet aan denken. Of ze het begrijpen waarom ik dan een traantje moet laten, weet ik niet. Mijn dochter vindt het lief, mijn man zegt gewoon dat het erbij hoort. En mijn eigen zoon, die voelt zich er heel ongemakkelijk bij, of hij iets verkeerd doet.

Eerlijk, mijn tranen zijn slechts die van een moederhart. Je dierbaarste bezit vliegt uit. Het hoort zo te zijn, maar zal er zeker naar uitkijken om na de vakantie met het hele gezin weer aan tafel te kunnen zitten. Nu nog even heel erg genieten en dan aftellen.

X

 

 

Marieke Hagesteijn

Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!
Marieke Hagesteijn

Latest posts by Marieke Hagesteijn (see all)

About Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!

View all posts by Marieke Hagesteijn →

Geef een reactie