Hormoonbalans voor vrouwen

Hormoonbalans

Veel natuurlijke oplossingen zijn terug te lezen in het boek Hormoonbalans

Gezien ik veel bezig ben met mijn lijf en lede, was ik erg benieuwd naar het boek van Ir. R. Moorman en drs. B. Havenith: Hormoonbalans voor vrouwen. In dit boek worden natuurlijke oplossingen besproken voor onze vrouwelijke problemen zoals overgangsklachten, PMS, pijn bij vrijen, hormonale migraine, acne, vruchtbaarheidsproblemen, pijnlijke borsten, PCOS, menstruatiepijn en nog veel meer. Veel klachten worden veroorzaakt door onze hormonale balans.

Onze levensstijl is van grote invloed op onze hormoonbalans. Denk bijvoorbeeld aan:

  • grote hoeveelheden suiker en calorieen die we binnen krijgen, waarvan overgewicht een gevolg kan zijn,
  • het tekort aan natuurlijke voeding,
  • het tekort aan beweging
  • tot laat doorwerken bij fel licht van een laptop of tablet
  • blootstelling aan elektromagnetische straling (denk bv aan WIFI, mobiel etc)
  • invloed van chemicaliën
  • onze samenleving die steeds sneller wordt en ook voornamelijk digitaal communiceert, met alle stress van dien (ik haat dit;))

Invloed op je voeding kunnen we allemaal uitoefenen. Probeer suikers zo veel mogelijk te mijden, eet onbewerkt voedsel, eet de voeding die bij jou past, eet zoals we allemaal weten genoeg groentes, zorg voor een goede darmflora, probeer chemische stoffen te mijden, beperk alcohol en belangrijk: drink niet te veel koffie!

Veel lichamelijke klachten kunnen ook voorkomen worden door een goede nachtrust te hebben. Soms is dit makkelijker dan gezegd, maar toch kun je er zelf ook een steentje aan bijdragen. Een vast dagritme kan hiertoe al aan bijdrage, eet voldoende vitamines en mineralen, zorg voor voldoende daglicht overdag en maak je slaapkamer donker voor het slapen, mijdt alcohol, koffie en thee en lekker knuffelen voor het slapen gaan. Dat laatste doet het bij mij altijd erg goed;)!

Het boek heeft mij veel goede antwoorden en tips gegeven op een aantal vrouwelijk klachten waar ikzelf tegen aanloop, zoals zware menstruatiebloedingen, migraine tijdens menstruatieperiode, moeilijk slapen tijdens menstruatieperiode, acne bij mijn dochter en ook alle voedingssupplementen worden duidelijk omschreven.

Hormoonbalans geeft goed aan hoe ons lichaam werkt, hoe we stap voor stap bepaalde problemen kunnen oplossen en zeker niet onbelangrijk hoe we onze gezondheid kunnen verbeteren. Een must-have dus voor ons allemaal! Het boek is te bestellen op “De Hormoonbalans“.

Succes met lezen!

Hormoonbalans

 

Marieke Hagesteijn

Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!
Marieke Hagesteijn

Latest posts by Marieke Hagesteijn (see all)

About Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!

View all posts by Marieke Hagesteijn →

Geef een reactie