Winter op Ibiza, genieten!

Wat een aanrader, Ibiza in de winter.

Afgelopen week ben ik van donderdag t/m zondag samen met een vriendin op Ibiza geweest. En ik raad het iedereen aan. Het is dan echt heerlijk rustig op het eiland, oké daar moet je wel van houden. Maar als je daarvan houdt, moet je zeker eens in de winter naar Ibiza gaan.

Deze keer gingen we met een doel naar het eiland. Met 2 koffers vol hondenkleden, snoepjes en speeltjes zijn we naar het eiland afgereisd om de hondjes in de vele asiels blij te kunnen maken. We zijn die vrijdag naar het dierenassiel Can Dog gegaan. We hebben alle spullen daar afgeleverd. En wat waren de hondjes(en het personeel) er blij mee! Nogmaals grote dank aan iedereen in Nederland die ons geholpen heeft met alle spullen. We hebben lekker gekroeld met de hondjes en ze uit mogen laten. Sommige hondjes die net in het asiel waren, zijn erg getraumatiseerd en dit was moeilijk om te zien. Maar je zag ook dat de hondjes die er langer waren, volledig waren opgevrolijkt. Dus met de getraumtiseerde hondjes die daar net waren, komt het vast ook goed. Want bij Can Dog en de overige asiels, werken mensen met een groot hart van goud, die alle tijd en energie in deze beestjes steken.

Wat betreft de winter op Ibiza.. Het eiland is echt leeg gelopen, het lijkt op sommige plekken wel verlaten. Een handjevol toeristen en de locals kom je tegen. Maar dat geeft juist de sfeer in de winter aan het eiland. Zeker als je het hoogseizoen gewend bent. En begrijp me niet verkeerd. Ik vind Ibiza altijd leuk. In welk seizoen dan ook. Maar winter op Ibiza heeft toch wel echt iets gaafs hoor.. Het was rond de 15 graden. Lekker je leren jasje aan, shawltje om, zonnebril op en het terras op. Want daar waren er gelukkig genoeg van open.

We hebben o.a. heerlijk genoten in de tuin van La Paloma (Sant Llorenc) en Aubergine (Santa Getrudis). Twee hele fijne plekjes en ze hebben fantastische wijn (bij Aubergine vragen naar de rode biologische wijn).

De eerste avond ontdekten we een local bar in het centrum, Bar San Juan. Daar hebben we erg goed(en goedkoop) gegeten. En hoe leuk, de fles wijn werd op tafel gezet en je betaalde alleen voor de hoeveelheid die je had gedronken, dus niet voor de hele fles. Nog nooit gezien. Ook kregen we daar na het eten een shotje HierbasHierbas kregen we vervolgens elke dag bij het eten, overal waar we waren. Een lokale bewoner zag ik het zelfs bestellen bij het ontbijt(!) in de Croissant Show.

Daarover gesproken, Croissant Show. Aanrader voor een lekker ontbijtje. Onwijs lekker eten en vriendelijk personeel. Croissant Show zit ook midden in Ibiza stad, onderaan bij de ingang van Dalt Vila (de oude historische wijk – ook leuk om even doorheeen te lopen – vanaf boven kijk je over de hele stad uit).

De laatste avond waren met vrienden van ons (die toevallig ook op het eiland waren), bij Hostel de la Torre, in Sant Antonio. Zeker ook een aanrader om een avond wat te gaan eten en/of drinken. Wij keken meteen op de site om daar eventueel een keer te overnachten. Mooie kamers voor goede prijzen. Onthouden dus!

Qua strandjes was het heerlijk om te wandelen op Portinatx en Sa Caleta. De stranden zijn vrijwel uitgestorven en bijna alle winkeltjes en restaurantjes bij de stranden zijn dicht. Portinatx was echt een “spook plekje”. Je kunt het je haast niet voorstellen.. Maar echt, dat sfeertje maakt het eiland zo leuk in de winter. Alles zo vredig en rustig.

Wij hebben dus onwijs genoten op het eiland en het was dan ook een domper toen we vanuit het vliegtuig het sneeuwlandschap in Nederland zagen..


 

 

Kim

Kim

26 jaar oud, woonachtig midden in de Historische binnenstad van Dordrecht.

Sinds 2013 run ik mijn eigen modeagentschap, Van Aalst Agency.

Grote passie voor mode. Deze passie deel ik dan ook graag met jullie op het blog ShopaholiekMama!

Mijn levensmotto:
Follow your dreams
Kim

About Kim

26 jaar oud, woonachtig midden in de Historische binnenstad van Dordrecht. Sinds 2013 run ik mijn eigen modeagentschap, Van Aalst Agency. Grote passie voor mode. Deze passie deel ik dan ook graag met jullie op het blog ShopaholiekMama! Mijn levensmotto: Follow your dreams

View all posts by Kim →

Geef een reactie