NYE trip: Londen!

Deze jaarwisseling vierde ik op een hele leuke plek. Namelijk in Londen. Samen met mijn moeder.

Ik liep al even met het idee rond om deze Oud & Nieuw in het buitenland te vieren. En toen ik het aan mijn moeder voorstelde om het in Londen te vieren, werd zij ook enthousiast. Het was zeker 10 jaar geleden dat ik samen met mijn moeder Oud & Nieuw vieren, dus dit was wel heel leuk en bijzonder om samen te doen.

We hebben in Londen uiteraard heel veel leuke dingen bezichtigd.

Wat hebben we bezichtigd?

Buckingham Palace
Dit is de officiële residentie van de Britse monarch in Londen. Als de koningin aanwezig is, wappert de koninklijke standaard op het middelste paviljoen; is zij er niet, dan wordt de Union Jack gehesen. Er werken dagelijks ruim 300 mensen aan de koninklijke hofhouding.

London Eye
Dit is een reuzenrad. Het rad is 135 meter hoog, weegt 1.700 ton en heeft 32 gesloten capsules. London Eye werd gebouwd in 1998 en was bij de opening het grootste reuzenrad ter wereld

Big Ben(Palace of Westminster)
Big Ben
is de bijnaam van de grote klok die in de klokkentoren van het Palace of Westminster in Londen hangt. Ze is zowel luidklok als slagklok. De klok is een van de zwaarste ter wereld.

Tower Bridge
Dit is een in 1894 voltooide brug over de rivier de Theems in Londen en tegenwoordig een toeristische attractie. Hij ligt naast de Tower of London, waaraan hij ook zijn naam dankt.

 

Natuurlijk hebben we ook lekker gewinkeld in Londen.

Waar hebben we gewinkeld?

Oxford Street
Dit is één van de leukste winkelstraten in Londen. Hier vind je een aantal ketens zoals Primark en Topshop. Maar ook toffe winkels zoals All Saints, Aldo en &Other Stories.

Regrent Street
Één van de andere leukste winkelstraten in Londen. Scoor hier bijvoorbeeld wat leuks bij Zara en Zara Home. Maar ook de mooie winkels van Burberry, Tommy Hilfiger, Banana Republic en COS.

Cantabury Street
Deze straat doet je echt denken aan de straatjes uit de Harry Potter films. Hier vind je leuke kleine toffe winkels van o.a. de Nederlandse labels, Scotch & Soda en SuperTrash. En wat op viel is dat hier ook heel veel make-up winkels te vinden zijn, zoals die van MAC.

Harrords
Het mooiste warenhuis van Londen! Je kijkt hier werkelijk waar je ogen uit. Alles in dit warenhuis is mooi. Ze verkopen hier alles. Ik was vooral onder de indruk van de mooie designer kleding afdeling.

Maar het aller allermooiste was natuurlijk wel de vuurwerkshow tijdens de nieuwsjaarwisseling. WAUW. We stonden op een top locatie achter de Londen Eye. We hebben echt onze ogen uitgekeken!

Wat een ervaring. Ik raad iedereen aan om een keer Oud & Nieuw te vieren in deze toffe stad.

 Kim

Kim

26 jaar oud, woonachtig midden in de Historische binnenstad van Dordrecht.

Sinds 2013 run ik mijn eigen modeagentschap, Van Aalst Agency.

Grote passie voor mode. Deze passie deel ik dan ook graag met jullie op het blog ShopaholiekMama!

Mijn levensmotto:
Follow your dreams
Kim

About Kim

26 jaar oud, woonachtig midden in de Historische binnenstad van Dordrecht. Sinds 2013 run ik mijn eigen modeagentschap, Van Aalst Agency. Grote passie voor mode. Deze passie deel ik dan ook graag met jullie op het blog ShopaholiekMama! Mijn levensmotto: Follow your dreams

View all posts by Kim →

Geef een reactie