My Dubai: happy wife is a happy life, toch?!

HERRIE IN HUIZE DUBAI

Soms komen er dingen op je pad die je gewoon niet aan ziet komen. Onze verhuizing naar Dubai is er daar eentje van. Vanaf het moment dat we wisten dat dit definitief zou gaan gebeuren zag ik alweer leuke dingen voor me, ik heb nogal een rijke fantasie :). Want ja… er moest natuurlijk een nieuw huis komen in Dubai. En een nieuw huis betekent ook nieuwe spullen. Nu hebben we een flink deel van onze meubels meegenomen, maar er moeten uiteraard ook nieuwe spullen gehaald worden. Ik hou ervan. Mijn man niet… we zitten hier nu ruim 2 weken en mijn man loopt sjokkend achter mij aan. Van Ikea tot plaatselijke hebbedingetjes: ik wil er kijken, en kopen. Ik kan je zeggen: we kopen veel… want we hebben het nodig. Het geld vliegt er aan alle kanten uit, want Dubai weet haar prijzen :). Mijn man vindt het allemaal maar onzin en loopt steeds chagrijniger achter me aan. Maar ja, hij weet ook: happy wife is a happy life, dus hij laat me maar gaan. En effe serieus? Je wilt toch gewoon een leuk huis? Al die spullen waaien er niet in. Daar moet je voor shoppen. Ik moet me hier wel een beetje thuisvoelen.

Ik als Hollander heb van te voren al één en ander uitgezocht en één ding was zeker: het huis zou wat “zachter” moeten, want in Dubai gebruiken ze overal “harde” materialen, zoals steen. Een houten vloer zie je hier niet, alle vloeren zijn van steensoorten. Er moesten dus gordijnen komen en kleden, veel kleden, want dat dempt het geluid. En ik kan je zeggen: ik heb niet veel nodig om gek te worden, maar de grote, hoge ruimtes in dit huis zorgen voor een enorme geluidsdecibel door mijn twee eeuwig gillende kinderen. Ik heb serieus oorpijn! Lieg ik niks aan…. Om gek van te worden. Wat zeg ik?! Ik draai er van door :).  De gordijnen zijn hier overigens zo gepiept: het stikt hier van de “gordijnenmannetjes” die langs je huis komen met stalen, de boel opmeten en het er een paar dagen later ook netjes voor je inhangen. In Nederland had ik plissegordijnen, hier zijn romain blinds hartstikke hip (vette wink). Dat had ik dus al snel geregeld. Helaas was het dempen van de echo hiermee nog steeds niet helemaal gedaan….. Dus hoppa: kleden! Nou heb ik twee kleden van huis meegenomen, maar die vallen compleet weg in deze ruimtes. Overigens wil ik jullie even het verhaal vertellen over ons paarse kleed: die heeft echt serieus een wereldreis afgelegd om hier in Dubai te komen.  Ik heb in samenwerking met Sukhi.nl die hebben echt prachtige kleden, check maar eens, een kelim kleed besteld voor in de slaapkamer (nee… daar zijn de geluiden niet zo hard dat het gedempt moet worden, maar ik vind het gewoon gezellig staan). Het was nogal last minute, maar na wat contact, zouden ze er bij Sukhi haast achter zetten. Ons kleed is dus gewoon handgemaakt in Turkije, is naar Nederland verscheept en toen met mij mee in de koffer naar Dubai gegaan.

Binnenkort zal ik jullie wat foto’s laten zien van ons huis, het is nu nog maar half af/leeg. Er moet dus nog aardig geshopt worden.  Sorry schat:  Happy wife is a happy life ).

Mochten jullie het leuk vinden om mij op instagram te volgen: kijk dan even op Instagram pagina Mydutchdubai. Daar zie je hoe wij leven als expats in het mondaine Dubai.

Liefs, Angelique

Een blik in de woonkamer, mét gordijnen inmiddels. Dit is het enige hoekje wat een beetje af is. De rest volgt later.
Een blik in de woonkamer, mét gordijnen inmiddels. Dit is het enige hoekje wat een beetje af is. De rest volgt later. Wel grappig om te zien dat dit eigenlijk gewoon mijn Nederlandse hoekje is die nu in Dubai staat 🙂
Het hoekje achter de zithoek, hiernaast staat mijn bureau en hier werk ik ook. De jurk die je hier ziet is de partydress van Eva voor Oud en Nieuw. Nice!
schermafdruk-2016-12-21-06-35-39
Hier zie je een glimp van het kleed via Sukhi.

 

 

 

angelique_vlieg

angelique_vlieg

Owner/Founder Shopaholiek/ShopaholiekMama at Shopaholiek Kids Fashion & Lifestyle online magazine
45+, getrouwd, 4 kinderen. Woonachtig in Dubai. Niet te serieus, beetje chaotisch en altijd in voor wat leuks.
angelique_vlieg

About angelique_vlieg

45+, getrouwd, 4 kinderen. Woonachtig in Dubai. Niet te serieus, beetje chaotisch en altijd in voor wat leuks.

View all posts by angelique_vlieg →

Geef een reactie