Kleuren Tip

Dé kleur van 2016, Okergoud!

De kopertrend wordt veroverd door goud! Het is dus ook niet zo heel verrassend dat Akzo Nobel (het moederbedrijf van Flexa) Okergoud heeft gekozen tot kleur van het jaar 2016!  Deze kleur sluit het beste aan bij deze goudtrend. Nou ben ik zelf absoluut geen liefhebber van geel maar daar mag je deze prachtige okergouden kleur absoluut niet onder laten vallen. Ik vind het een mooie warme en zeer chique kleur die zich overal goed bij aanpast. Heel mooi te combineren met de herfstkleuren van nu, bruin, groen, en oranje en bij de huidige trendkleuren zoals grijsgroen, vintage blauw en de pasteltinten.  

Hou je van een sober grijs interieur dan geeft okergoud een mooie sprankeling in het geheel zonder te overheersen.  Hoe ga je te werk in je interieur zonder dat je gelijk alles nieuw moet kopen? Behang of schilder een wand met Okergoud en zet daar gouden woonaccessoires voor, zo creëer je een prachtig ton -sur- ton effect. Door kleuren in dezelfde tint te combineren creëer je eenheid en rust. Dit geldt ook voor je accessoires. Centreer deze! Dit oogt veel rustiger dan wanneer je overal maar iets neer zet. 

Wil je geen hele wand in klatergoud? Schilder dan eens de helft zo krijg je een soort lambrisering. Laat de strakke lijntjes achterwege en schilder gewoon vrij en blij vanuit je losse pols! Zo krijg je een heel speels effect! 
De botanische trend is nog steeds hip en happening. Schilder wat (oude ) bloempotten in okergoud, zet verschillende maten/ hoogte,s bij elkaar op de grond. Om het helemaal af te stylen zet je er een mooie oude schoolplaat achter met bladeren en of bloemen. (wel groen, niet teveel kleur) Geen oude bloempotten? Bij de kringloop vind je deze voor nog geen euro! Vroeger zag je veel messing, ook dit is bij de kringloop voor een leuk klein prijsje terug te vinden. Laat je inspireren door onderstaande foto,s.
Kom je er niet uit? Mail dan naar info@busybeewonen! Succes met schilderen met kleurnummer: F1.34.58.
X-ester
23456
Foto,s: housetohome, flexa, eijffinger, wootay,carabijn, flickr, pampa
Katja de Hoogh

Katja de Hoogh

45+, samenwonend met de allerliefste, 3 kids en 2 hondjes. Inmiddels gesetteld in het gezellige Brabantse land middenin de stad. Houdt van shoppen, borrelen met vriendinnen en hapje eten met vrienden en kids. Fashion Addict in hart en nieren. Motto: Life is too short to do boring things!
Katja de Hoogh

Latest posts by Katja de Hoogh (see all)

About Katja de Hoogh

45+, samenwonend met de allerliefste, 3 kids en 2 hondjes. Inmiddels gesetteld in het gezellige Brabantse land middenin de stad. Houdt van shoppen, borrelen met vriendinnen en hapje eten met vrienden en kids. Fashion Addict in hart en nieren. Motto: Life is too short to do boring things!

View all posts by Katja de Hoogh →

Geef een reactie