de Blomus pure life tea maker: tea-Jane

JE HEBT THEEPOTTEN EN DE BLOMUS TEA MAKER

Eerlijk is eerlijk: het oog wil ook wat. Als een blok viel ik voor deze teamaker van Blomus, de Tea-Jane. Het strakke design staat nou eenmaal mooier in mijn keuken dan een standaard theepot. Niks mis met een normale theepot maar deze is behalve dat hij een lust voor het oog is, ook nog eens hartstikke goed in waar hij voor bedoelt is: namelijk lekkere thee zetten met de echte smaak van thee.

Wij drinken thuis heel graag thee, dus deze stond al vrij snel te pronken in mijn keuken. Deze tea-maker is gewoon al leuk om naar te kijken 🙂

Thee en alles wat ermee te maken heeft is hot. De bijzondere theemaker Tea Jane van Blomus geeft een extra dimensie aan het thee ritueel. Met een gepatenteerd systeem wordt er heerlijke verse thee gezet. De glazen theekan wordt afgesloten met een roestvaststaal deel met geïntegreerd kunststoffilter. In dit deel voeg je verse thee met een beetje kokend water toe zodat er een thee concentraat ontstaat. Na een paar minuten, draai je het filter los en wordt dit in de glazen kan met heet water vermengd. Resultaat een pot heerlijke verse thee.

unnamed

 

Bij een speciale theewinkel in Dordrecht ben ik “verse” thee gaan halen. Ik had overigens geen idee dat er mensen zijn die zoveel aandacht aan hun kopje thee besteden. Ik haalde voorheen mijn zakjes gewoon bij de Appie. Daar was ik ook gewoon tevreden mee, tot ik dit proefde. Klinkt natuurlijk weer zweverig, maar het smaakt “schoner”, met meer smaak.

Met mijn koffie ben ik echt een stuk selectiever geweest altijd, die moet ook gewoon echt lekker zijn. Ik vind het niet erg om er wat meer voor te betalen. Stom genoeg heb ik daar met thee drinken nooit over nagedacht. Soms moet je dingen ervaren om er over na te denken. Sinds ik deze tea-maker heb drink ik ook echt het liefst thee uit de theewinkel, gezet met de Blomus Tea Maker: de Tea Jane. Ter info: mijn favoriete verse thee is van Simon Levelt Namiddag Melange en Thé Marocain, maar goed… dat is natuurlijk heel persoonlijk.

De onderzetter heb ik er ook bij genomen omdat ik een hete theekan niet zomaar overal neer kan zetten, maar ook omdat ik ook deze zo mooi vind.

Hou jij van mooie design-spulletjes in je keuken en vind je het leuk om van thee-drinken een beleving te maken? Check dan de website van Blomus, daar vind je alle info over hoe je het best je thee kunt zetten en vind je nog veel meer prachtige design-stukken voor in je keuken. Ik heb nog iets gezien maar daar ga ik jullie volgende keer meer over vertellen 🙂

 

 

 

angelique_vlieg

angelique_vlieg

Owner/Founder Shopaholiek/ShopaholiekMama at Shopaholiek Kids Fashion & Lifestyle online magazine
45+, getrouwd, 4 kinderen. Woonachtig in Dubai. Niet te serieus, beetje chaotisch en altijd in voor wat leuks.
angelique_vlieg

Latest posts by angelique_vlieg (see all)

About angelique_vlieg

45+, getrouwd, 4 kinderen. Woonachtig in Dubai. Niet te serieus, beetje chaotisch en altijd in voor wat leuks.

View all posts by angelique_vlieg →

Geef een reactie