CuliNESSE

About last Friday….

Afgelopen vrijdag togen wij af richting het strand aan de Zevenhuizerplas te Rotterdam. Hier vond voor de zesde keer het festival CuliNESSE plaats. Een evenement waar we veel over gehoord hadden, maar nog nooit present waren geweest. Helaas zat het weer ietwat tegen, maar gelukkig bleef het droog. Het parkeren was super geregeld, vanaf de parkeerplaats bracht een taxi ons naar de hoofdingang.

Allereerst waren we zeer onder de indruk van deze prachtige locatie. Daarnaast het idee van lekker eten, chillen, een goed glas wijn nuttigen (in ons geval Sangria) en genieten van ‘life music’ maakt zo’n vrijdag dan wel compleet. Het geeft je het gevoel van “ja ik leef”.

FullSizeRender-66

Wat is CuliNESSE?

Tijdens CuliNESSE openen gerenommeerde regionale restaurants een tijdelijk strandrestaurant op het festivalterrein. Zo kan er dus heerlijk genoten worden van lekkere veelzijdige gerechtjes op de terrassen bij de verschillende restaurants. Een leuke manier om kennis te maken met de keukens uit de regio. Asian Glories , Hit – Eten & Drinken, van S – Wijn & Tapas, Muller & Co, Hotel New York, De Prins van Terbregge, De Nieuwe Polderkeuken, De Hemel Op Aarde, Vega Pop-Up Restaurant, Big Green Egg, DE BRANDERS en ROFFA Streetfoodbar waren present.

Het hoofdpodium is al jaren de plek voor spetterende optredens, omringd door restaurants, gezellige barren en een fantastisch uitzicht over de Zevenhuizerplas. Op deze zesde editie stonden aardig wat artiesten op het programma en beloofde het sowieso weer een mooi feestje te worden met o.a Kensington, Van Dik Hout, Memphis Maniacs, Niels Geusebroek, Nielson en Rowwen Hèze.

FullSizeRender-65

Ook tijdens CuliNESSE is er plek voor jongeren. Van roller ‘disco’ skaten, graffiti workshops tot silent disco en vele andere activiteiten. Big Green Egg verzorgde tevens een workshop in samenwerking met DE BRANDERS. Ook was er een CuliNESSE kroeg, waar je alle dagen terecht kon voor een heerlijk speciaal biertje en de biercolleges van Gulpener (vanaf 18 jaar natuurlijk). De kroeg lag prachtig op het water met uitzicht op het hoofdpodium.

Tussen al dit lekkers en feestelijkheden is het moeilijk kiezen waar je gaat proeven. Uiteindelijk kozen we voor De Hemel op Aarde waar we heerlijk genoten van wat tapas en versgemaakte Sangria. Daarna konden we het niet weerstaan om nog wat lekkers te proeven bij De Nieuwe Polderkeuken, die streven naar een ster dit jaar. De gerookte zalm en het chocoladetoetje waren zalig.

Voor ons was het een dag waar GENIETEN met hoofdletters geschreven mag worden en kijken uit naar de zevende editie van CuliNESSE.

Meer informatie kun je vinden op Culinesse. Voor meer evenementen in de regio kijk ook op Rotterdamse Kost, hier zullen wij ook aanwezig zijn. De Hemel op Aarde en De Nieuwe Polderkeuken kunnen wij van harte aanbevelen.

Succes!

IMG_3336
Toetje bij De Nieuwe Polderkeuken

IMG_3335

IMG_3333
Gerookte zalm bij De Nieuwe Polderkeuken
IMG_3332
De chefs van De Nieuwe Polderkeuken

IMG_3330

FullSizeRender-64
Tapas bij De Hemel op Aarde, vooral de tartaar van rivierkreeft en garnalen was erg lekker!

IMG_3318

FullSizeRender-67

 

Marieke Hagesteijn

Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!
Marieke Hagesteijn

Latest posts by Marieke Hagesteijn (see all)

About Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!

View all posts by Marieke Hagesteijn →

Geef een reactie