Voorbereiding vertrek Dubai: wat neem je mee?

STRESS IN HUIZE SHOPAHOLIEK

Iedereen die gaat verhuizen kent het: de stress! Verhuisd ben ik inmiddels al een paar keer, maar emigreren is toch echt andere koek. Want dat betekend echt rigoreus weggooien, wegbrengen naar de kringloop, weggeven en bewaren en regelen….. héél veel regelen.

Tip voor mensen die ook gaan verhuizen: doe het zonder je kinderen. Alles wat ik in de wagen gooide voor de kringloop of stort werd er door 4 kinderhandjes al jankend weer uitgehaald. Van stoffige knuffels tot incomplete puzzels… Drama. En ach… ik snap het ook wel… Maar bij het volgende wegruim/verhuismoment breng ik ze bij opa en oma 🙂

Het begint natuurlijk al met je huis. Ga je verkopen, of wil je liever terug je eigen huis in als je weer terug keert naar Nederland, en ga je dus verhuren? Wij hebben voor het laatste gekozen en in de huurovereenkomst op laten nemen dat er een stukje boven de zolder niet verhuurd gaat worden zodat wij daar onze spullen kunnen stallen die we niet meenemen naar Dubai maar wel willen bewaren en weer nodig zijn bij terugkomst. Wel een prettig idee dat ik in ieder geval niet met alles heen en weer hoef te zeulen.

Ruimen, dozen pakken, blog bijhouden, kinderen om me heen, pubers (liggend) om me heen….. ik ben er niet zo goed in. Koken sla ik dan ook regelmatig over, net als boodschappen doen: dit tot grote irritaties van vooral de pubers.  Dan moet ik ook nog bedenken wat er meegaat naar Dubai. Een mens kan van minder knettergek worden. En sterker nog: wat moet ik nog halen om mee te nemen naar Dubai. Ik hoor je denken: dat koop je dan toch lekker daar? Ja.. kan…. maar ik ben een Nederlander en er is nog plek in de container naar Dubai, en die moet vol 🙂

Onze oude tuinset is op en gaan we zeker niet meenemen, dus ging ik in de sale op zoek naar tuinmeubelen, in ieder geval twee lekkere ligstoelen om een beetje bij te kunnen komen als al het gestress van de verhuizing achter de rug is en ik heerlijk aan de rand van het zwembad lig (ik denk de cocktail er vast bij. En ja.. dat mag gewoon in Dubai). Bij Otto vond ik deze, ze gaan per twee en zijn verrassend lekker geprijsd, daar kan ik ze in Dubai waarschijnlijk nooit voor vinden. Lichte kussens zijn trouwens bijna een pré in Dubai, zwart wordt echt veel te warm, dan bereikt je kont een soort van kookpunt. Deze twee ligstoelen zijn dus geen overbodige luxe en passen nog prima in de container. Mocht je toevallig nog ligstoelen nodig hebben: deze zijn heerlijk in de sale  en je shopt ze hier.

15536695
Heerlijk stoelen toch? En echt onmisbaar als je iedere dag, 365 dagen per jaar, mooi weer hebt :). Geintje hoor…. denk dat ik ga snakken naar de Hollandse seizoenen.

15536698

Ik vond op de site van Otto ook nog eens deze (slaap)bank…. Ik ben nogal gek op de sale en deze bank vind ik A.mooi en B. natuurlijk hartstikke handig als er vrienden komen en willen blijven slapen.  Even checken bij de containermijnheer of deze er misschien ook nog bij kan 🙂

16312701
Ik vind dit echt een toffe bank! Zeker voor deze prijs!

Heb jij trouwens een goede tip voor mij? Over emigreren in het algemeen of over wat ik beslist niet moet vergeten mee te nemen: stuur mij dan even een mail via info@shopaholiek.nl of laat hieronder een berichtje achter.

Liefs, Angelique

Wil je meer foto’s uit onze 3 daagse-trip naar Dubai zien: klik dan hier en volg ons op Instagram

 

 

angelique_vlieg

angelique_vlieg

Owner/Founder Shopaholiek/ShopaholiekMama at Shopaholiek Kids Fashion & Lifestyle online magazine
45+, getrouwd, 4 kinderen. Woonachtig in Dubai. Niet te serieus, beetje chaotisch en altijd in voor wat leuks.
angelique_vlieg

About angelique_vlieg

45+, getrouwd, 4 kinderen. Woonachtig in Dubai. Niet te serieus, beetje chaotisch en altijd in voor wat leuks.

View all posts by angelique_vlieg →

Geef een reactie