Poetsen, koken, is het ook jouw favoriete hobby?

Tools voor dames van OXO!

Poetsen, nee, het is verre van mijn hobby! Ik moet wel eerlijk zeggen dat wanneer het weer gebeurd is en alles glimt en glanst, ik er wel heel blij van kan worden. Ja, ik houd dus wel van een opgeruimd en schoon huis, dus heb geen andere keus. Maar ja, het houdt nooit op, het komt iedere week weer terug. Velen hebben een huishoudster, maar ik als ‘niet-werkende’ vind eerlijkheidshalve wel dat ik het zelf kan doen. Als je tijd hebt voor de sportschool, heb je ook tijd om thuis aan de gang te gaan. En daarnaast zoals in mijn eerdere blog verteld, is het ook nog goed voor de vetverbranding.

Ons gezin telt nog steeds 4 inwonenden! Twee kinderen in de pubertijd en een man die werkt, maar voldoen allen aan alle kenmerken van een gemiddeld gezin. Het begint al in de ochtend, ik begrijp het soms niet, er gaat geen ochtend voorbij dat de vaatwasser nog niet is uitgeruimd (ja en wie heeft hem ingeruimd;)) en dat spullen voor het ontbijt nog lekker op het aanrecht staat. Twee katten die miauwen om eten, ach, ik zet me er altijd snel over heen en ik weet dan ook dat het deels aan mezelf ligt. En dan praat ik nu maar niet over de achtergelaten slaapkamers en badkamer, elke dag opnieuw…. Ondanks dat ik er wel eens grappen over maak of in ieder geval er nogmaals op wijs, denk ik dan maar ‘Mariek de rest gaat naar school of werk, jij kunt zelf je dag indelen’.

Wat wel helpt bij het opruimen en poetsen van je huis zijn de hulpstukken, machines ofwel de ‘Tools’ die je gebuikt. Het kan het allemaal zo veel leuker maken, ook het koken! Goed gereedschap is het halve werk zeggen ze toch, nou ik ervaar dat wel zo. Zo kreeg ik een paar leuke gadgets voor het koken in de gaten. Niet alleen leuk, maar zeer handig en goed gereedschap versnelt ook je werk en houd je meer tijd voor andere poetsklusjes over.

Ik kook nu eenmaal wel graag, maak bijna iedere dag verse soep en elke dag verse smoothies. Zo zag ik deze maatkan, ideaal dat je hem van bovenaf kunt aflezen, zo hoef je niet door je knieën om te zien hoeveel er al inzit: echt een topper in de keuken.

oxo-maatkan-1000-ml-3-500x500

En wat vinden jullie van deze ideale maatbeker voor de zelfgemaakte dressing, schenkt ook nog eens makkelijk en is afsluitbaar. Zo kun je je dressing langers vers houden en gebruiken.

Dan de ananas snijder, niet meer weg te denken bij ons in de keuken. Nooit meer die pitjes aan de zijkant van je stukjes en heel snel voor elkaar. Voorheen vond ik het schoonmaken van een ananas best wel een gedoe, dat is echt letterlijk nu met een handomdraai te doen.

En dan voor degenen die een lunchpakketje en fruitsalade wil meenemen, een fantastische opbergdoos. Hij kan zowel in de vaatwasser als in de magnetron. Dat laatste biedt aan mijn zoon de gelegenheid om er een pasta in mee te nemen, dat wanneer hij hockeytraining geeft en erna nog zelf moet trainen even in de magnetron zijn eten kan opwarmen en iets lekkers kan eten.

oxo-lunchbox-on-the-go-3-500x500

Ja, en dan opruimen, als ik echt aan het koken ben geweest, redt mijn vaatwasser het niet altijd. In het weekend draai ik hem dan wel eens een keer extra, maar bij een paar stukken draai ik mijn hand er niet voor om, om het even af te wassen. Daarbij komt deze vaatborstel goed van pas. Je vult hem met schoonmaakmiddel en met een druk op de knop is hij klaar voor gebruik.

Kleine handige keukenhulpjes die het vele werk van een huisvrouw zo veel makkelijker en fijner maken.

Nog meer van deze handige hulpstukken kun je terugvinden op de site van OXO-GOOD-GRIPS.

oxo-dressingshaker-5-500x500

 

oxo-ananassnijder-4-500x500

IMG_0972-2

 

 

Marieke Hagesteijn

Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!
Marieke Hagesteijn

Latest posts by Marieke Hagesteijn (see all)

About Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!

View all posts by Marieke Hagesteijn →

Geef een reactie