Reisje boeken: wat, hoe en waar?

Ook al zin? Wat zijn de reistrends voor 2016?

Hebben jullie er ook al zin in? Of het nu een voorjaars-, zomer-, herfst- of kerstvakantie wordt, de voorpret is bij ons altijd al meer dan de halve pret en 2016 is pas net begonnen! En of je nu met het gezin, familie, vrienden of alleen een reisje wilt boeken, er gaat ook altijd weer een zoektocht aan vooraf. Wat willen we, wordt het een zon- of een doe-vakantie, wat wordt onze reisbestemming en hoe gaan we daar naar toe? Allemaal zaken om van te voren goed over na te denken. Natuurlijk zijn er genoeg onder ons die ook zo in de auto stappen, ik ben helaas een control-freak en wil dan ook graag ietwat aan voorbereiding treffen.

Aanstaande 17 maart gaan we met Shopaholiek naar Storymakers, een speciaal event waarvan de makers de afgelopen maanden hard bezig zijn geweest om alle ins- en outs op ‘travel’-gebied uit te zoeken. In samenwerking met onder andere TravelNext en Local Hero Travel zullen zij die dag de laatste trends, wishlists en hotspots presenteren. Ik ben super benieuwd, wij hebben nog geen plannen en ook voor mijn vriendinnen waarmee we elk jaar een tripje boeken, moet er nog wat geregeld worden.

TravelNext zal op die dag verslag doen van de trends voor 2016. TravelNext is het meest actuele blog over de staat van digitale marketing in de reiswereld en hospitality binnen & buiten Nederland anno nu. Het blog helpt je als reisprofessional nog beter te bepalen welke middelen je in kunt zetten en met welke doelstellingen. TravelNext volgt actuele reistrends en denk hierbij aan nieuwe uitdagingen, overal ‘connected’ zijn, nieuwe ontmoetingen en nieuwe ervaringen. We willen toch allemaal tegenwoordig wifi hebben en ook andere gadgets zijn van harte welkom. Daarnaast nieuwe ervaringen, ontmoetingen zijn voor de rest van je leven, ik zeg altijd “dat nemen ze ons niet meer af”.

Een van de nieuwste trends is de Local Hero Travel. Wanneer je een bestemming hebt gekozen, kun je deze site eens bezoeken. Je gaat aan de slag met een plaatselijke gids. De Local Hero kent de hotspots, de top 5 van de ‘must-do’ reiservaringen ter plaatse en heeft kennis van taal en locatie. Dus weg met die papieren reisgidsen! Met Local Hero Travel krijg je jouw reistips direct van de experts. Hoe relaxt is dat? Wij sturen in Nederland ook buitenlanders naar de Hunebedden, tuurlijk puur erfgoed, maar zijn bepaalde locaties ook de moeite waard om er 250 km voor af te leggen? Dan is zo’n Local Hero ideaal.

Wat Storymakers ook tegenkwam, het kan soms niet gekker;), Bouw een huis met vrienden! In vier dagen een huis bouwen met je vrienden? Dat kan! Het Franse architectuurbureau Multipod Studio ontwierp het pop-up huis. Gewapend met slechts een schroevendraaier en een stel vrienden kun je het klusje binnen vier dagen klaren. Momenteel is het pop-up huis alleen nog in Frankrijk verkrijgbaar maar waarschijnlijk binnenkort ook op de Nederlandse markt. Dus heb je altijd spijt gehad dat je niet hebt meegedaan met “het Blog”, dan is het nu alsnog je kans om zonder camera en 1.000.000 meekijkers, aan de slag te gaan.

Al met al belooft het voor ons de 17e een enerverende dag te worden. Ik ga eens luisteren of er naast Ibiza, Marbella, Bali of Mykonos een andere Hotspot in opkomst is. En of het nu uiteindelijk een trip naar het buitenland wordt of een gave stad in onze eigen Nederland, op vakantie gaan is en blijft altijd een feest!

Hebben de Storymakers ook jouw interesse gewekt en wil je meer weten over bovenstaande, bezoek dan TravelNextLocal Hero en Bouw-je-eigen-huis!

Tot Travel!

 

Scheveningen!
Scheveningen!

 

Marieke Hagesteijn

Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!
Marieke Hagesteijn

Latest posts by Marieke Hagesteijn (see all)

About Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!

View all posts by Marieke Hagesteijn →

Geef een reactie