Serfaus: Wintersport 2016!

Skiën, feesten en nieuwe vriendschappen

“Serfaus it is” dit jaar! Skiën altijd weer een mooie vakantie met veel gezichten. Na jaren in Zwitserland geskied te hebben, zijn we dit jaar afgereisd naar Oostenrijk, Serfaus.

Voor ons is skiën niet alleen een vakantie met het gezin, maar ook geweldig om te doen met een grote groep vrienden. Ik lieg niet dat we dit jaar wel met een mannetje of 60 zijn en dan nog de bekenden die je alsnog tegenkomt, omdat het dorp gewoonweg afgeladen is met Nederlanders. Maar het leuke is, vrienden hebben weer vrienden en skiën is nu eenmaal “ons kent ons”. De sport en niet geheel uit te wissen de “apres-ski” verbroedert snel. Wat een feest! En eerlijk, Serfaus biedt alles om er een feestje van te maken!

DSC_0504

Dit jaar hebben we ook nog eens geluk. De weersvooruitzichten zijn goed en tot nu toe mogen we niet klagen. De terrassen stromen dan ook snel vol, eerst voor de koffie, nog een koffie, een lekkere lunch, stopje op de laatste afdaling en terug in het dorp;).  Teruggrijpend naar de lunch: in Oostenrijk weten ze wat ze moeten voorschotelen. Goed eten voor een normale prijs is wat hier heerst. Dat spendeert ook makkelijker! Dus daar valt een hoop winst te halen en kunnen de Zwitsers een hoop van leren.

Daarnaast hebben de Oostenrijkers het volledig begrepen. Die maken er een feestje van. Elke dag worden er evenementen georganiseerd, van avondskiën tot romantisch ‘hoog’ dineren. Veel is er mogelijk voor iedereen, van de allerkleinsten tot de ouderen.

Dan de Apres-ski is in Serfaus geweldig. Na de laatste afdaling hoor je overal muziek vandaan komen. Twee locaties springen eruit: George en Patschi. In beiden weten de DJ-s de boel goed aan de gang te krijgen en heerst er al snel een fantastisch sfeertje en voor je het weet strompel je pas weer om 20.00 uur naar huis om onderweg nog iets te eten.

DSC_0497

Maar waar het natuurlijk ook om draait: het skiën. Het skigebied van Serfaus is verbonden met Fiss en Ladis. Het is een redelijk groot gebied met afdalingen in elke categorie. Na het verse laagje van de afgelopen week mogen wij dit jaar niet klagen over de sneeuwcondities. De enige klacht van vandaag was: het is te warm! Eerlijk gezegd is dat voor mij helemaal geen klacht, liever te warm, dan stervens koud!

Iedereen die nog gaat veel skiplezier en wellicht tot in Serfaus. Wij maken de week nog vol en komen zeker volgend jaar weer terug!

Voor meer informatie over Serfaus, Fiss of Ladis, ga naar Vakantie in Serfaus!

DSC_0492

DSC_0499

DSC_0526

 

 

Marieke Hagesteijn

Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!
Marieke Hagesteijn

Latest posts by Marieke Hagesteijn (see all)

About Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!

View all posts by Marieke Hagesteijn →

Geef een reactie