Sayuri Cosmetics: Cosmetica op volledig natuurlijke basis

From Russia with Love

Sayuri cosmetics is het begin van een nieuwe trend. Het belangrijkste van deze cosmetica-lijn is dat het geheel gemaakt wordt van natuurlijke ingrediënten. Sayuri Cosmetics kan aantonen huidveroudering tegen te kunnen gaan zonder botox en andere hulpmiddelen. Daarnaast is hun lijn ook heel goed voor probleemhuiden, denk hierbij aan onze pubers!

Het genoegen had ik om Katerina en Maria van Sayuri Cosmetics te interviewen. Sayuri Cosmetics promoot een levensstijl. Niet alleen de cosmetica maar ook voeding en beweging hebben invloed op de huid. De basis kun je een terugvinden in hun Russische opvoeding. Ook ik moet eerlijk zeggen dat wanneer ik de Russische vrouwen zie lopen, ze altijd uiterst charmant en goed verzorgd zijn. Het is nu eenmaal zo dat wanneer je er charmant uit wilt zien, je er ook aandacht aan moeten besteden. Niet alleen aan je kleding, maar ook aan je totale verzorging. Het lijkt wel of wij daar dan niet altijd de tijd voor nemen. Een verschil in cultuur waar wij als vrouwen misschien best iets van mogen leren.

De mooie Katerina en Maria van Sayuri Cosmetics
De mooie Katerina en Maria van Sayuri Cosmetics

Sayuri Cosmetics is aangesloten bij INSA: Institute of Non-invasive Skin Architecture. Dit instituut staat garant voor puur organische stoffen, er wordt niet uitgegaan van een basis en er worden absoluut geen synthetische toevoegingen gebruikt. De organische oliën laten de huid juist weer ademen.

De producten worden in België in een klein laboratorium gemaakt. Hun basis is natuurlijk geheim. De ingrediënten komen van over de hele wereld; een klein tipje kreeg ik dan wel. De aanwezigheid van AquaLyte pH in de formule verbetert de werking van de actieve componenten. AquaLyte pH bevattende emulsies verhogen de hydratatie van de huid, waardoor het in staat is de mate van collageen, elastine en hyaluronzuur te handhaven en te verbeteren. Natuurlijke ingrediënten zijn onder andere stamcellen van appels, saffraan, zwarte olijven, gember, eucalyptus en peptide uit Spanje. Dit laatste is om de slechte stoffen uit de huid te halen. Alles wordt handmatig gemaakt en het proces wordt volledig gecontroleerd. Het laboratorium heeft in 2015 een Beauty Award ontvangen (3e plek): “Best New Special Innovation”. De twee Russinnen praten met liefde, vanuit hun hart, over hun producten. Het was voor hun best moeilijk om hier te aarden, laat staan een cosmetica merk op te zetten.

Zelfs de verpakkingen zijn met uiterste zorg uitgekozen, mede om de houdbaarheid zo lang mogelijk te handhaven. Er is uiteindelijk gekozen voor donker glas, dat tegelijkertijd ook een luxe uitstraling geeft. Op de etiketten staan niet alleen de ingrediënten, maar ook de houdbaarheidsdatum! Er is een volledige serie verkrijgbaar voor elk huidtype. Wel benadrukken ze het schoonmaken van de huid. Het is logisch denken we dan, maar duiken we niet soms liever snel ons bed in dan weer het hele ritueel aan te gaan? Juist terwijl ’s nachts de huid de mogelijkheid krijgt zich te herstellen.

Sayuri Cosmetics onderscheidt zich van andere cosmetica lijnen door het geven van workshops. Hier draait alles om hoe moet ik de producten gebruiken en wat kun je ervan verwachten. En zien en voelen, doet geloven.

Daarnaast hebben ze in de salon nog een stukje techniek! Bij de microstroomtherapie worden er hele lichte elektrische impulsen van 10 tot 600mA gebruikt. Hierdoor krijg je ook een huidverbetering, kleine lijntjes verminderen, littekens vervagen en de huid wordt soepeler. Natuurlijk geeft deze behandeling in combinatie met de producten van Sayuri Cosmetics een nog mooier resultaat.

Bij een van hun behandelingen in de salon kun je ook een sculpturale gezichtsmassage boeken. Dit is een diepe massage die niet alleen helpt rimpels, neus-lippen plooien en zwellingen te verminderen, maar je ook een jongere, gezonde uitstraling geeft.

Tegenwoordig wordt er veel aandacht besteed aan onze voeding, denk maar eens aan de discutabele E-nummers en de ‘raw-food’ artikelen. Verse voeding wordt meer en meer gepromoot. Dan is de overstap naar Sayuri Cosmetics een stap die goed te verklaren is. Waarom zou je het wel toepassen op je voeding, maar niet op je dagelijkse verzorging.

Voor meer informatie over de producten, behandelingen en workshops ga naar Sayuri Cosmetics.

foto_sayuri3

 

foto_sayuri2

Sayuri5

2006-03-21 21.16.42

Marieke

 

 

 

Marieke Hagesteijn

Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!
Marieke Hagesteijn

Latest posts by Marieke Hagesteijn (see all)

About Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!

View all posts by Marieke Hagesteijn →

Geef een reactie