Munt, veelzijdig kruid en heel gezond!

Munt-thee, Munt-smoothie of Mochito?

Wat wordt het vandaag? Een frisse start of juist een relaxte start? Munt is een veelzijdig kruid dat in veel gerechten en drankjes is toe te voegen. Maar ook lekker door de sla, dat geeft echt een frisse bite;).

Munt thee is eenvoudig klaar te maken, een extraatje is eventueel een stukje limoen of citroen erbij. Muntthee is heel gezond en kan zowel koud als warm gedronken worden. Een hete muntthee in de koude wintermaanden geeft ons wat meer energie, terwijl een ijskoude muntthee in de zomer een ware verfrissing kan zijn. Je kunt zowel gedroogde en verse munt gebruiken om een heerlijk kopje thee van te kunnen zetten. Munt heeft talrijke, traditionele, medicinale toepassingen. Het onderzoek naar de voordelen van munt wees uit dat het drinken van muntthee een scala aan voordelen heeft. Muntthee wordt al duizenden jaren gedronken een heeft een goede uitwerking op je maag en darmen.

IMG_9362

De frisse smoothie die ik regelmatig maak, is ook zo gepiept. Wat heb je nodig: Munt, spinazie, ananas, cocoswater! Even door de blender en klaar is je frisse start-up. En echt het kost geen moeite, het lijkt altijd meer werk dan het is! En je voelt je zo lekker erna.

Dan is munt heerlijk te gebruiken door de sla. Een heerlijke salade die vrij simpel is, maar oh zo lekker is als volgt te maken. Wat heb je nodig: rucola, verse vijgen, munt, knoflook-croutons en schilfers Parmezaanse kaas. Leg dit mooi op een bord en klaar is het feestmaal. Heerlijk met een warm stokbroodje en wat olijfolie dan heb je echt een superlunch!

En dan is natuurlijk de Mochito niet meer weg te denken! Zoals wij hem klaarmaken, wel met verse munt en meestal op een warme zomeravond, is als volgt. Vul glazen met 1/3 rum en 2/3 (spuit)water. Voeg rietsuiker, muntblaadjes en een schijfje limoen toe. Nog enkele ijsblokjes en klaar is kees. ‘Eitje’ zogezegd! En alsjeblieft koop niet de kant-en-klare, die is niet te vergelijken met de versgemaakte! Ik heb me ook een keer laten overhalen, dacht lekker makkelijk, maar heb uiteindelijk de fles leeggegoten in de gootsteen….

Wees creatief met munt! Het geeft echt in de keuken een enorme toevoeging aan vele gerechten! Meer recepten kun je vinden op Smulweb, een site waar je veel lekkere en eenvoudige gerechten kunt vinden.

IMG_9352

Succes,

Marieke

 

 

 

 

 

Marieke Hagesteijn

Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!
Marieke Hagesteijn

Latest posts by Marieke Hagesteijn (see all)

About Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!

View all posts by Marieke Hagesteijn →

Geef een reactie