Gooische Frutsels: Sieraden voor jong en oud!

De Zeeuwse knop is terug!

Onlangs zat ik in een modemagazine bij de kapper te bladeren en ja hoor daar kwam ik hem tegen. Geweldig vind ik hem deze nieuwe look: een stoere armband met een zilveren Zeeuwse knop. Daar wilde ik natuurlijk meer van weten. Als klein meisje kreeg ik ooit van mijn oma mijn eerste zilveren ringetje met een Zeeuws knopje. Weggestopt in mijn sieradenkistje, maar nu weer tevoorschijn getoverd! Hoe blij kun je dan ineens weer met iets zijn. Maar wat treft het toeval, liepen we met Shopaholiek op de Modefabrief in Amsterdam en daar lag hij ineens! Dol enthousiast als ik was, kwam ik aanraking met het gave bedrijf Gooische Frutsels.

Gooische Frutsels is in 2010 met een kinderlijn begonnen. Ik denk dat menig moeder onder ons de spulletjes herkent op de foto’s. Dit was zo’n succes dat Gooische Frutsels ook over is gegaan op een volwassen lijn en daar blonk onder andere de Zeeuwse knop.

2006-03-19 16.18.04

Bij de collectie van de dameslijn wordt er uit gegaan van goede materialen, echte stenen en nickelvrije sieraden. Wekelijks verschijnen er nieuwe modellen. Alles wordt met de hand gemaakt, daarom is elk stuk uniek en zijn er dan ook geen 100 van te bestellen. Alles kan op maat gemaakt worden. Daarnaast kun je ook zelf je sieraden samenstellen door verschillen hangers uit te kiezen. Zo kun je elke dag variëren. Bij Gooische Frutsels noemen ze dit de unieke verwisselbare gift!

Alle sieraden worden in Nederlandse ateliers gemaakt. Ook wordt er een deel gemaakt in de sociale werkplaats waar er samen wordt gewerkt met gehandicapten. Ik word hier al weer helemaal blij van. Ik herken het namelijk ook, want vlak bij mijn geboorteplaats in het Brabantse gebeurt dit volgens hetzelfde concept. Hier worden onder andere kaarsen gemaakt en plantjes gekweekt voor in de tuin. De blije en trotse gezichten bij verkoop zijn onbetaalbaar! Het is een prachtig concept, echt super!

Nieuw is de kledinglijn: Style & Go! Dit zijn kledingstukken die met de unieke verwisselbare gifts te combineren zijn. Zo maak je zelf jouw eigen kledingstuk uniek! De kleding wordt in Griekenland gemaakt en daar wordt hoofdzakelijk gewerkt met kleine bedrijfjes. Deze bedrijfjes worden regelmatig bezocht, waardoor alles in goed overleg uitgezocht en gemaakt wordt. De kleding is dan ook van een mooie, zachte kwaliteit, ik heb het zelf mogen voelen;).

2006-03-19 16.44.14
De unieke verwisselbare gifts
2006-03-19 16.43.48
Leuke shirts, sweaters en tunieken waaraan de unieke verwisselbare gifts onder of soms aan de zijkant te bevestigen zijn.

Al met al is Gooische Frutsels zo’n succes dat ze per 1 januari jl. in het World Fashion Centrum in Amsterdam zijn gestart. Het was niet meer te doen om alle winkels te bevoorraden. Dat gaat nu veel makkelijker vanuit 1 centraal punt. Uiteindelijk leert de ervaring dat klanten toch graag zelf hun eigen collectie willen uitzoeken en voelen. Vooral omdat alle stukken hier uniek zijn!

Binnenkort zal de website Gooische Frutsels in de lucht zijn, zodat klanten straks ook via internet kunnen bestellen. De Facebooksite Gooische Frutsels bestaat overigens al wel, dus snel even liken;).

Een leuk weetje voor onze volgers in de buurt van Rotterdam is dat Voorwinden ook Gooische Frutsels verkoopt.

2006-03-19 16.41.30
Prachtige kettingen waarvan de hangers verwisselbaar zijn.

2006-03-19 16.48.01

2006-03-19 16.43.08

2006-03-19 16.43.03

2006-03-19 16.49.09
Mooie sjaals met leuke applicaties die zowel met de punt naar voren als naar achteren gedragen kunnen worden.
2006-03-19 16.17.55
Kids stuff

2006-03-19 16.18.08

 

 

 

 

 

 

Marieke Hagesteijn

Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!
Marieke Hagesteijn

Latest posts by Marieke Hagesteijn (see all)

About Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!

View all posts by Marieke Hagesteijn →

Geef een reactie